Formaţia Fraţii Miloş

Aşii muzicii populare bănăţene şi sârbeşti din România
NOUTATI
Despre Fratii Milos
FORMATIA (2016)
Colaboratori solisti
Colaboratori instrumentisti
VIDEO
MP 3 - Live

MP 3 - Studio

DISCOGRAFIE
CONTACT

Linkuri parteneri

GALERIE FOTO


Despre Fratii Milos


Nume: Milos
Prenume: Marian
Pseudonim: Mane
Data nasterii: 28 iulie 1973
Locul nasterii: Resita, Caras-Severin, Romānia
Semn zodiacal: Leu
Īnaltime: 1,74 m
Greutate: 80 kg
Ochi: Caprui
Stare civila: Casatorit
Copii: doua fetite, Sanela si Alexia
Hobby: Muzica, tenis de camp, calculatorul, vizionare emisiuni tip Discovery...


Nume: Milos
Prenume: Petru
Pseudonim: Pera
Data nasterii: 10 iunie 1976
Locul nasterii: Resita, Caras-Severin, Romānia
Semn zodiacal: Gemenii
Īnaltime: 1,75 m
Greutate: 73 kg
Ochi: Caprui
Stare civila: Casatorit
Copii: un baietel, il cheama Mario
Hobby: Muzica, calculatorul, telefoanele mobile, fotbalul, masinile...Marian si Petrica Milos sunt sufletul formatiei "Fratii Milos" si bineinteles promotorii formatiei dupa cum o spune si numele.

Fratii Milos presteaza la diverse manifestari (nunti, botezuri, rugi, kefuri, etc.) banatene si sarbesti, avand alaturi inca 3 membrii in formatia lor. Detalii gasiti in meniul din stanga optiunea: "FORMATIA".

Fratii Milos colaboreaza cu multi solisti vocali si instrumentisti. Detalii despre cativa colaboratori gasiti in meniul din stanga, optiunea: "COLABORATORI".

Ei si-au inceput cariera muzicala, interpretand doar muzica ex-yugoslava (in special muzica sarbeasca) pentru populatia de etnie croata - din bazinul carasovenesc- si sarba - din clisura Dunarii - in perioada 1991-2000 dar, mai tarziu, avand un real succes la public, au reusit sa capteze si atentia banatenilor din jurul Resitei, unde au reusit repede sa-si faca foarte multi admiratori si prieteni.

Fiind doi tineri ambitiosi, nu au ales aceasta meserie doar ca hobby sau distractie ci au tratat-o cu seriozitate. in primul rand, pentru a duce mai departe traditia familiei (tatal lor fiind un acordeonist si solist vocal modest al anilor 1970-1990, cantand foarte mult in zona bazinului carasovenesc si in alte zone din Banat) si in al doilea rand din dorinta de-a face ceva frumos pentru oameni si a le oferi clipe de neuitat si ruperea de problemele si greutatile lor din viata de zi cu zi.

Primii pasi in muzica au fost facuti de Marian la varsta de 13 ani, care i-a deprins de la tatal lui, alegand ca instrument acordeonul, iar mai tarziu a invatat dupa ,,ureche'' dupa casetofon. Chiar daca nu are nici un fel de studii muzicale se poate spune ca dupa 4 ani de studiu i-a insuflat si lui Petrica drumul spre muzica, caruia i-a fost primul ,,profesor'' si cel care i-a pus pentru prima data orga in fata.

La varsta de 14 ani Petrica nu era decis ca vrea sa devina muzicant, dar Marian vazand ca acesta era foarte talentat, a fortat putin mana lui Petrica si la inscris fara ca el sa stie, la scoala Populara de Arta din Resita - sectia orga electronica, pe care de altfel Petrica a terminat-o cu succes.

Prima prestatie in public a lui Marian si Petrica a avut loc in ianuarie 1991, la Caminul Cultural din satul lor natal - Rafnic, cu ocazia unui bal de Sf. Ion iar prima nunta in noiembrie 1991.

Un pas decisiv si riscant tot odata, care a fost trecut cu brio de Marian a fost trecerea de la acordeon la armonica cromatica si aceasta hotarare a luat-o in 28 decembrie 1996 pe motiv ca vroia sa faca mult mai multe in privinta muzicii sarbesti, iar cu acordeonul nu putea, deoarece se simtea tehnic oarecum ingradit.

In 1999 au avut ocazia sa cunoasca un om deosebit, un acordeonist si compozitor de mare valoare din Yugoslavia si anume pe Misa Stoicevici din Pojarevat. Se poate spune ca acest om a fost mentorul muzical al fratilor Milos, care in timpul razboiului din Kosovo a locuit in Resita si timp de trei luni a cantat alaturi de Marian si Petrica la foarte multe spectacole, nunti, botezuri si alte manifestari din primavara anului 1999.

Aceasta colaborare a avut un impact pozitiv si sa dovedit a fi un moment de rascruce in cariera muzicala a fratilor Milos. Marian si Petrica sustin ca Dumnezeu l-a adus pe acest om in calea lor, de la care au invatat in trei luni, mai mult decat in cei 11 ani care au trecut de la inceputul carierei si pana l-au intalnit pe acest om.

In prezent fratii Milos se bucura de un real succes din partea publicului din Banat si nu numai si de multe ori sunt exemplificati si luati ca termen de comparatie in diverse discuti din diverse cercuri culturale.

Daniel Vuescu


Copyright 2004-2012 Fratii Milos - Toate drepturile rezervate.